Onderhoud teakhouten tuinmeubelen van Applebee

Tuinmeubelen van teakhout wel of niet behandelen?

Bekijk al het onderhoudsadvies

  • Teak niet behandelen: Je kunt ervoor kiezen teakhouten tuinmeubelen van Applebee niet te behandelen, in principe is het niet nodig. Het hout verkleurt dan na verloop van tijd naar een mooie grijze kleur. Het hout kan door ons klimaat een groene aanslag krijgen als er niks aan gedaan wordt. 
  • Teak wel behandelen: Teakhout wat geen onderhoud heeft gehad is ook vlekgevoelig. Dit kan een reden zijn om tuinmeubelen van teak hout toch wel te behandelen met onderhoudsmiddelen van Apple Bee. Kom naar Van de Pol Meubelen voor advies of lees hieronder hoe je dit het beste kunt doen! 

Voordat je teak tuinmeubelen gaat beschermen raden wij aan eerst schoon te maken met een teak cleaner. Bij aanschaf van nieuwe teakhouten tuin meubelen is dit niet nodig. De cleaner reinigt het hout en verwijdert algen en schimmels die in het hout zitten. Als het hout erg verweerd is, dan eerst schuren met zeer fijn schuurpapier of een groene schuurspons. 

Laat het gereinigde meubel eerst 24 uur goed drogen voordat je verder gaat met het aanbrengen van beschermende teakolie of color restore. 

Er zijn verschillende producten voor het beschermen van teakhout. Applebee teak shield