Onderhoud Teakhouten tuinmeubelen

Teak meubelen wel of niet behandelen?

Teakhout bevat een hoge concentratie van natuurlijke oliën. Dit is een natuurlijke beschermlaag van het hout. Je kunt ervoor kiezen teakhout niet te behandelen, in principe is het niet nodig. Het hout verkleurt na verloop van tijd naar warm grijs. Ook kunnen er door weersinvloeden natuurlijke kleurverschillen en kleine scheuren en barsten ontstaan. Dit kenmerkt het teak en doet niets af aan de kwaliteit ervan! Het hout krijgtdoor ons klimaat wel een groene aanslag krijgen als er niks aan gedaan wordt. Onbehandeld teak is ook vlekgevoelig. Toch liever de warme kleiur behouden en dus wel behandelen? 

 

 

 

 

Voordat je teak tuinmeubelen gaat beschermen raden wij aan eerst schoon te maken met de Applebee teak cleaner. Dit reinigt het hout en voorkomt vlekken door de combinatie van andere oliën. Dit product hoeft niet bij nieuw aangeschafte teak meubelen gebruikt te worden. 

Om verweerd teakhout weer schoon te krijgen maak je gebruik van de cleaner, dit is speciaal onytwikkeld om algen en schimmels te doden. Als het hout erg verweerd is is het aan te raden om het eerst te schuren met zeer fijn schuurpapier, daarna behandelen met het schoonmaakprodukt speciaal voor teakhout.