FAQ teak tuinmeubelen

Bron: www.applebee.nl

 • Waarom ontstaan er soms zwarte of donkergrijze vlekjes op teak en wat kan ik hiertegen doen?
  De zwarte vlekjes op teak worden over het algemeen ten onrechte aangezien voor vuil dat in het hout is getrokken. Het zijn meestal schimmels en algen die groeien op het hout en zich voeden met vocht en teak-olie die wordt verwarmd door de zon. Apple Bee Teak Cleaner kan alle schimmels en algen verwijderen die zich in het hout hebben ontwikkeld.
  Wordt hierna echter teak-olie gebruikt, dan is de kans echter groot dat het opnieuw zal gebeuren, omdat de schimmels en algen dan wederom voedsel hebben! Teak wordt grijs door de ultra-violet stralen van de zon. Dit proces kan worden vertraagd door het teak te behandelen met Apple Bee Teak Color Restore Antique, dat unieke UV-absorbeerders en
  reflectoren bevat.
 • Ik heb zojuist een teakhouten tuinmeubel gekocht, welke verzorgingsproducten kan ik gebruiken?
  Dit hangt af van de kleur die je prefereert voor jouw teak tuinmeubelen. Voor zilvergrijs raden we Apple Bee Teak Shield aan. Vind je de honingbruine kleur van nieuw teak mooier, gebruik dan Apple Bee Teak Color Restore Antique.
 • Als mijn teakhouten tuinmeubel al donkergrijs geworden is, welke verzorgingsproducten gebruik ik dan?
  Als je de kleur wilt herstellen naar het natuurlijke zilvergrijs, gebruik dan eerst Apple Bee Teak Cleaner om het teak schoon te maken en de kleur te herstellen. Daarna breng je Teak Shield aan om de zilvergrijze kleur gedurende lange tijd te behouden. Vind je de lichtbruine kleur van nieuw teak mooier, gebruik dan eerst Apple Bee Teak Cleaner om de kleur te herstellen, en vervolgens Apple Bee Teak Color Restore Antique om de honingbruine kleur langer te behouden.
 • Tasten de Apple Bee onderhoudsproducten aluminium, messing of textilene onderdelen aan?
  Nee. Om deze materialen schoon te houden, is het echter beter om contact met de onderhoudsmiddelen te vermijden. Als deze onderdelen in contact komen met de onderhoudsproducten kunnen ze, als het nog nat is, worden schoongemaakt met water.
 • Moet ik persoonlijke voorzorgsmaatregelen nemen als ik Apple Bee onderhoudsproducten gebruik?
  In principe zijn de Apple Bee Teak onderhoudsproducten niet gevaarlijk. De onderhoudsproducten zijn op waterbasis, mensen milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. Toch bevelen wij aan om huid- en oogcontact te vermijden en Apple Bee’s onderhoudsmiddelen in goed geventileerde ruimten te gebruiken. De Apple Bee onderhoudsmiddelen kunnen effect
  hebben op gras, planten en sommige soorten van bestrating. Wij raden daarom aan het werkgebied vooraf af te dekken met
  een stuk wegwerp-plastic.
 • Behandeld teak: kan dat buiten blijven staan in de regen?
  Ja. Snel na het aanbrengen zijn onze producten droog en zullen zij je tuinmeubelen beschermen tegen zon, regen en sneeuw.
 • Maakt het uit in welke tijd van het jaar ik mijn teak meubelen behandel?
  Nee. Wij bevelen echter aan je tuinmeubelen te behandelen voor de winteropslag en in het begin van het seizoen (voorjaar) wanneer de meubels regelmatig gebruikt gaan worden. Het is belangrijk de Color Restore Antique aan te brengen voordat het teak grijs wordt. Het voorkomen van vergrijzing is minder werk dan het herstellen van grijs geworden teak. Apple Bee
  Teak Color Restore Antique moet al worden aangebracht zodra de teak meubelen beginnen te verbleken.
 • Wat is Apple Bee Teak Cleaner en wanneer moet ik dit product gebruiken?
  Om verweerd teakhout schoon te maken, maak je eenvoudig gebruik van Apple Bee Teak Cleaner, dat speciaal is ontwikkeld om schimmels en algen te doden binnen in het teakhout. Volg simpelweg de instructies op de fles en de kleur zal worden hersteld. Omdat het schoonmaken van teak enige tijd en moeite kost, raden wij aan om Apple Bee Teak Color Restore Antique of Shield te gebruiken voordat het verweren wederom begint.
 • Wat te doen als mijn teak ruw en verweerd is?
  Ook als teak ruw en verweerd lijkt te zijn, bevat het genoeg natuurlijke olie om zichzelf te beschermen tegen verrotten. Simpel gezegd: ruw en verweerd teak is een cosmetisch probleem, geen onderhoudsprobleem. Als je een perfect glad oppervlak wilt, adviseren wij om het teak met de hand licht op te schuren met zeer fijn schuurpapier. Machinaal schuren veroorzaakt extra
  hitte en kan daardoor zwarte vlekken veroorzaken op het teak. Gebruik na het schuren een droge spons om het achtergebleven schuurstof goed te verwijderen.
 • Sommige merken verkopen twee producten om teak te reinigen; een teak cleaner en een teak brightener. Doet Apple Bee Teak Cleaner hetzelfde?
  Omdat Apple Bee Teak Cleaner zowel reinigende als kleurherstellende bestanddelen bevat, kan het twee-stappen proces worden versimpeld naar één stap; je bespaart daardoor tijd en geld.
 • Hoe reageert Apple Bee Teak Cleaner op geolied of gesealed teakhout? Apple Bee Teak Cleaner verwijdert olie en/of vuil van het hout en maakt het hout gelijkmatig bleekbruin. Het teak kan vervolgens worden behandeld met Apple Bee Teak Color Restore Antique of Shield, al naar gelang de kleur die je wenst. Het is belangrijk dat Apple Bee Teak Color Restore Antique nooit direct op geolied teak wordt toegepast, omdat het een zeer matig eindresultaat zal opleveren.
 • Wat is Apple Bee Teak Color Restore Antique?
  Apple Bee Teak Color Restore Antique is speciaal ontwikkeld voor Apple Bee teak meubelen met een antique finish. Het is een moderne behandeling voor teak en gemakkelijk aan te brengen en werkt langdurig. Aangezien Apple Bee Teak Color Restore Antique 100% op waterbasis is, is het vanzelfsprekend niet brandbaar en bovendien wel mens- en milieuvriendelijk. De behandeling beschermt je teak en laat het er mooi uitzien door ervoor te zorgen dat de natuurlijke honingbruine kleur van teak langer behouden blijft. Apple Bee Teak Color Restore Antique laat je teak niet zwart of grijs worden gedurende het gehele seizoen. Dit in tegenstelling tot veel andere teakoliën of teak sealers die vaak 4x per seizoen moeten worden aangebracht. Bovendien beschermt het teak tegen de zon.
 • Hoe lang gaat Apple Bee Teak Color Restore Antique mee?
  Apple Bee teak Color Restore Antique gaat over het algemeen het gehele seizoen mee zonder dat het teak zwart of grijs wordt. De duur wordt echter beïnvloed door factoren zoals blootstelling aan zonlicht, vochtigheid, regen, de leeftijd van het teakhout, en enkele andere factoren.
 • Hoe breng ik Apple Bee Teak Color Restore Antique het beste aan?
  Wij raden aan een dunne laag aan te brengen met een stofvrije doek. Gebruik geen spons of spuit. Dat zou kunnen resulteren in een te dikke laag, die na verloop van tijd kan afbladderen of lichte scheurtjes krijgt. Maak je meubel stofvrij voordat je hem behandelt met de onderhoudsproducten van Apple Bee.
 • Kan ik Apple Bee Teak Color Restore Antique verwijderen?
  De beste manier om Apple Bee Teak Color Restore Antique volledig te verwijderen is het teakhout te schuren, wat nogal tijdrovend is. Wij raden daarom aan Apple Bee Teak Color Restore Antique altijd eerst op een klein stukje aan de onderzijde of op een poot van het tuinmeubel uit te proberen, zodat je kunt beoordelen of het aan jouw verwachtingen voldoet.
 • Reageert Apple Bee Teak Color Restore Antique op teak-olie en/of sealers?
  Om Apple Bee Teak Color Restore Antique te kunnen gebruiken op met olie behandeld teakhout, dient het eerst te worden schoongemaakt met Apple Bee Teak Cleaner. Apple Bee Teak Color Restore Antique mag nooit direct aangebracht worden op met olie behandeld teak, omdat dit samen met de olie een “reactie” kan veroorzaken. Dit kan resulteren in een lelijke,
  vlekkerige verkleuring.
 • Wat is Apple Bee Teak Shield en wanneer moet ik dit product gebruiken?
  Apple Bee Teak Shield is een onderhoudsproduct gebaseerd op synthetische polymeren die water- en vuilafstotende eigenschappen hebben en is bestand tegen algen- en schimmelgroei. Wanneer je jouw meubelen de zilvergrijze kleur wilt laten aannemen zonder groene aanslag, dan kun je het beste Apple Bee Teak Shield gebruiken. Apple Bee teak Shield waarborgt het
  behoud van de typische zilvergrijze patine van teak gedurende lange tijd.
 • Hoe laat ik mijn teakmeubelen mooi vergrijzen?
  Laat je meubelen 4 tot 8 weken buiten staan, zodat ze een bleekgele kleur krijgen. Breng vervolgens Apple Bee Teak Shield aan volgens het gebruiksvoorschrift. 
 • Hoe kan ik sterk verweerd teak weer mooi grijs maken?
  Meubelen eerst reinigen met Apple Bee Teak Cleaner. Dit product verwijdert alle aanslag en brengt de oorspronkelijke kleur van teak terug. Hierna de meubelen behandelen met Apple Bee Teak Shield volgens het gebruiksvoorschrift. 
 • Hoe moet ik Apple Bee Teak Shield aanbrengen?
  Zorg dat het teakhout 100% droog is. Breng een laag Apple Bee Teak Shield aan met een zachte pluisvrije doek en laat het goed in het hout trekken. Breng na 4 uur droogtijd een tweede laag aan en laat de meubelen 24 uur drogen alvorens ze aan de weersomstandigheden bloot te stellen. 
 • Kan ik Teak Color Restore Antique aanbrengen over Teak Shield?
  Dit is niet mogelijk, omdat Teak Shield niet toestaat dat Teak Color Restore Antique in het hout trekt. Kan het wel andersom? Dus Teak Shield over Teak Color Restore Antique? Ja, dat is zelfs aan te bevelen. Hierdoor krijg je minder snel vlekken op je teak.
 • Hoe vaak moet ik Apple Bee Teak Shield aanbrengen?
  In principe volstaat een jaarlijkse behandeling met Apple Bee Teak Shield. Onder sommige omstandigheden kan extreme groene aanslag optreden, zoals bij langdurige blootstelling aan vocht. Dan is het raadzaam Apple Bee Teak Shield twee keer per jaar aan te brengen. 
 • Wanneer moet ik Apple Bee Teak Shield gebruiken?
  Teak Shield brengt een bijna onzichtbare, beschermende laag op het houtoppervlak, die voorkomt dat vlekken van eten (koffie, ketchup, rode wijn) snel in het teakhout binnendringen. Teak Shield beschermt daarnaast teak ook tegen vocht en het binnendringen van vuil en algengroei, resulterend in een natuurlijke zilver- patina grijze kleur. 
 • Kan ik Apple Bee Teak Shield gebruiken op nieuw teakhout?
  Ja, maar laat, voordat je Teak Shield gebruikt op nieuw teak, het teak eerst een week buiten staan. Volg de gebruiksinstructies. 
 • Hoe kan ik Teak Shield van het hout verwijderen?
  Apple Bee Teak Cleaner kan Teak Shield verwijderen. Indien noodzakelijk kan het teak licht geschuurd worden na het drogen. 

Wilt u de onderhoudsproducten van Applebee aanschaffen? In de winkel hebben wij deze producten altijd op voorraad. Online bestellen kan natuurlijk ook: Klik dan hier

U bent van harte welkom in onze tuinmeubelenwinkel in Bilthoven! 

Van de Pol Tuinmeubelen 
Rembrandtlaan 40
3723 BK Bilthoven
Tel: 06 28413335 (bij geen gehoor: 030-2291180) 

info@vandepolmeubelen.nl

Klik hier voor onze openingstijden: